Auto huren Chania luchthaven

Wanneer je in Chania bent zit je op het grootste eiland van Griekenland: Kreta. Met een Chania huurauto bezoek je opgravingen, strandjes, dorpjes en het bergachtige achterland. Auto huren Chania geeft je de mogelijkheid om naar het waterpark te rijden of bijvoorbeeld naar de Lassithi hoogvlakte. Tijdens de zomermaanden wordt aangeraden om ruim van te voren een huurauto Chania te reserveren in verband met de alsmaar toenemende populariteit van dit Griekse eiland.

Auto huren Chania benzine tanken

Het merendeel van de huurauto’s in Chania rijdt op benzine, E95. Tankstations in Chania en omgeving zijn er voldoende je vindt ze tevens langs de grote autoweg die van oost naar west Kreta loopt. In tegenstelling tot wat je in Nederland gewend bent tank je in Chania niet zelf, maar wordt dat door een pompbediende gedaan. Tip: zorg dat je voordat hij begint kenbaar hebt gemaakt hoeveel liter of voor hoeveel euro je wilt tanken. Zo voorkom je dat de tank automatisch tot de rand gevuld wordt. Bij een auto huren Chania geldt over het algemeen dat je voor 20 euro prima enkele dagen vooruit kan om diverse strandjes en dorpjes in de buurt te bezoeken. Zonde om dan meer uit te geven aan benzine, toch?

Auto huren Chania autorijden op z’n Grieks

In je Chania huurauto merk je dat sommige Grieken er een ander rijgedrag op nahouden dan dat je in Nederland gewend bent. Er wordt in Chania veel vaker dan in Nederland getoeterd; kort en niet te luid. Toeteren heeft in Chania de betekenis van “let op” en wordt bijvoorbeeld gebruikt als het druk is en men inhaalt. Wat verder opvalt is dat de maximum snelheidsborden voor menig Griek niet gelden en dat de auto veelal geparkeerd wordt op een plek waar het de bestuurder zelf op dat moment het beste uitkomt. Toch is het plezierig autorijden in Chania en zal je je in je huurauto niet snel opgejaagd voelen. Veel toeristen huren – net als jij – een Chania huurauto en zijn – net als jij – op zoek naar dat ene leuke strandje of dorpje of maken dezelfde Chania dagtrip. Dat zorgt voor een rustige doorstroming in het verkeer en je zult merken dat er voldoende plekken zijn om even uit te stappen om van het uitzicht te genieten en een foto te maken. Kortom: een auto huren Chania is prima te doen.

Tip: de verkeersborden staan er zowel in de voor ons herkenbare schrijfwijze als in het Grieks(!), waardoor het af en toe goed opletten is welke afslag je moet hebben. Een kaart of Google maps helpt natuurlijk!

Auto huren Chania

Auto huren Chania welke huurauto?

Zoals je in de zoekmodule ziet zijn er, afhankelijk van de locatie, veel verschillende auto’s in Chania te huur. Maar wat is nou een goede huurauto in Chania? In principe zijn alle Chania huurauto’s die je hier huurt goed; ze verkeren in prima technische en optische staat, dus dat maakt niet zo veel uit. Wel kunnen we je enkele tips meegeven om je Chania autohuur nog plezieriger te maken:

Tip 1: cabrio auto huren Chania
In de hete zomermaanden juli en augustus lopen de temperaturen hoog op en staat de zon hoog aan de hemel. Bedenk dan dat het huren van bijvoorbeeld een Mini of Audi cabrio je weinig beschutting biedt tegen de hete zon. Met name met kinderen kan dit vervelend zijn. Petjes dus mee (en op) en je onbedekte huid goed insmeren met zonnebrandcrème – door de rijwind heb je minder snel het gevoel dat je verbrandt.

Tip 2: nog meer cabrio auto huren Chania
Met grotere kinderen moet je er aan denken dat, hoewel je natuurlijk de handjes van je tieners wel op elkaar krijgt voor zo’n coole Chania cabrio en er menig selfie zal worden gepost, de beenruimte achterin wat beperkter is. Voor kleine stukjes rijden waarschijnlijk niet zo’n probleem, maar voor langere stukken wellicht hinderlijk.

Tip 3: kies voor vermogen
Speel je met het idee om ook het achterland van Chania te gaan bezichtigen, bijvoorbeeld het unieke Lassithi plateau, een hoogvlakte direct achter Chersonissos en Malia met ook in de zomermaanden veel kleurrijke bloemen, dan is een Chania huurauto met iets meer vermogen een aanrader. De instapmodellen hebben natuurlijk een bijzonder aantrekkelijke huurprijs, maar het model met een iets grotere motor geeft je net wat meer power om relaxed door de heuvels te toeren.

Tip 4: kies je voor vier of vijf deuren?
Een vierdeurs huurauto Chania is handig met kinderen, zowel groot als klein. Grote kinderen stappen makkelijker zelf in en uit, terwijl bij kleine kinderen en baby’s het kinderzitje of de maxi cosi door jou eenvoudiger kan worden bereikt. Neem je een kinderwagen mee? Neem dan een huurauto Chania met voldoende bagageruimte.

Tip 5: reserveer op tijd
Vooral tijdens de zomermaanden wordt aangeraden om ruim van te voren een huurauto Chania te reserveren in verband met de alsmaar toenemende populariteit van het Griekse eiland Kreta. Een bijkomend voordeel is dat de huurauto van je keuze dan op het gewenste tijdstip voor je klaar staat.

Kortom, auto huren Chania: voldoende mogelijkheden aanwezig, het is aan jou om de juiste keus te maken.

Auto huren Chania luchthaven

De twee voornaamste luchthavens op Kreta zijn Heraklion Airport en Chania Airport. Op beide luchthavens staan huurauto’s klaar en via de zoekmodule krijg je snel inzicht in de verschillende huurmogelijkheden en kun je desgewenst ook reserveren. De Chania huurauto wordt gereserveerd via het bekende Sunnycars; een geruststellende gedachte.

Als je vooraf je huurauto Chania reserveert dan staat de huurauto op de afgesproken tijd voor je klaar. Je kan een huurauto Chania voor één dag huren, of voor enkele dagen of voor de gehele vakantieperiode. Over het algemeen geldt ook in Chania dat hoe langer je huurt, hoe goedkoper de extra huurdagen worden.

Auro huren Chania

Auto huren Chania Chania airport

Op alle bekende luchthavens waar tijdens de zomermaanden en wintermaanden op gevlogen wordt zijn online huurauto’s te reserveren. Reserveren doe je in je eigen taal, en dat is wel zo prettig als je de lokale taal niet (goed) machtig bent. De eerste extra bestuurder is al standaard bij de huurprijs inbegrepen.

Wie op de luchthaven van Chania een huurauto reserveert brengt de vakantie waarschijnlijk door in het westelijke deel van Chania. Hier vind je dorpjes en steden als Kastelli, Paleochora, Kolymbari, Kamissiana, Platanias, Agia Marina, Georgioupolis, Rethymnon en natuurlijk Chania zelf. In dit deel van Chania ligt ook de bekende Chania Samariakloof, waar je met je huurauto Chania naar toe rijdt. Aan de westkust van Chania bezoek je prachtige zandstranden met azuurblauwe zee. Een auto huren Chania Chania is een ideale manier om meer van het vakantie-eiland Chania te zien.

Natuurlijk kan je ook op veel andere locaties rond Chania een auto huren. Vul de plaatsnaam in in de zoekmodule en selecteer de locatie van je voorkeur. Staat deze er niet bij, selecteer dan een plaats in de buurt en bekijk de huurmogelijkheden om een huurauto Chania te reserveren.

Auto huren Chania: kies voor gemak, optimale verzekering en all-inclusive

Auto huren Chania: gemak
– Gereserveerd op de luchthaven of in Chania zelf
– Staat bij aankomst voor je klaar
– Snel naar Chania

Auto huren Chania: optimaal verzekerd
– Terugbetaling eigen risico
– Dekking glas-banden-bodem-dakschades
– Schadeverzekering (CDW)
– Diefstalverzekering (TP)
– Extra WA dekking

Auto huren Chania: all-inclusive
– Terugbetaling eigen risico
– Ongelimiteerde kilometers
– Geen boekingskosten
– 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Auto huren Chania: upgrades en meer …
– Flexservice
– Premium pakket
– Express service
– Standaard 14 dagen “in optie”


Hier vind je meer informatie over Chania op Wikipedia Chania.