Auto huren Griekenland eilanden

Auto huren Griekenland eilanden: de Griekse eilanden zijn voor velen de ideale vakantiebestemming. Met meer dan 100 bewoonde eilanden heeft Griekenland mogelijkheden genoeg. De eilanden zijn geografisch verdeeld over een aantal groepen. De centraal gelegen Cycladen in de Egeïsche zee, de Dodekanesos dichtbij de Turkse kust, en de Sporaden in het westen. De Ionische eilanden, met Zakynthos en Corfu liggen in het noordwesten en Kreta in het zuiden van Griekenland.

Het heerlijke weer, het lekkere eten en de Griekse gastvrijheid maken dat veel toeristen terugkeren om die momenten opnieuw te beleven.

Vind hier auto huur mogelijkheden en uitgebreide inspiratie voor je volgende eilandreis naar Griekenland!

Auto huren Griekenland eilanden - Powered by Autohuren.info

Huurauto Griekenland

Met een huurauto zie je meer. Je bent lekker vrij om verschillende (afgelegen) strandjes te bezoeken op de Griekse eilanden. Maar de Griekse eilanden bieden meer dan strand alleen. De Griekse oudheid, gezellige dorpjes en heerlijke restaurants staan op u te wachten op de Griekse eilanden. Een huurauto regel je eenvoudige vooraf online met goede huurvoorwaarden en all-inclusive verzekeringen. De huurauto staat bij aankomst op het eiland al voor je klaar.

Hieronder vind je meer informatie over een vakantie op de Griekse eilanden en doe je inspiratie op voor een super leuke vakantie. En een auto huren op de Griekse eilanden doe je online en eenvoudig via onderstaande zoekmachine:

Vakantie Griekse eilanden | zonvakantie en cultuur

Vakantie Griekse eilanden? Een absolute aanrader! De Griekse eilanden zijn voor velen de ideale vakantiebestemming. Met zijn duizenden eilanden, de helder blauwe zee en de afwisselende stranden heeft Griekenland veel te bieden voor liefhebbers van een vakantie naar de zon. Iets meer dan 100 eilanden zijn bewoond, en elk eiland heeft haar eigen karakter. Naast de bekende namen van weleer wordt een aantal kleinere eilanden steeds populairder. Je kan de drukte opzoeken of juist vermijden en reist vaak eenvoudig per ferry naar een volgende bestemming.

Vakantie Griekse eilanden: zonvakantie …

Paros, Mykonos en Santorini in de Egeïsche zee staan bekend om hun blauw-wit geschilderde huisjes. De dorpjes hebben vaak gezellige winkelstraatjes, bars en restaurants en een uitbundig nachtleven. Daarnaast bieden de mooie standen veel zwem-, surf- en zeilmogelijkheden.
In het oosten van Griekenland, vlakbij Turkije, bevinden zich bekende vakantie-eilanden als Rhodos, Kos, Samos, Lesbos en Chios. Corfu, Zakynthos en Kephalonia liggen in het westen. Het grootste Griekse eiland is Kreta, met haar bekende badplaatsen Rethimnon, Heraklion en Chania. Al deze eilanden staan hoog aangeschreven bij liefhebbers van een strand- en zonvakantie. Een Grieks broodje pita-giros, een glaasje ouzo, of een cafe frappe op het strand, wat wil een mens nog meer?

Auto huren Griekenland eilanden - Powered by Autohuren.info

… en cultuur

Naast al het strandvertier staat Griekenland bekend om haar oudheden. De meeste overblijfselen van Griekse tempels en theaters bevinden zich op het vasteland. Olympia, Delphi, de Meteora kloosters, Mycene en Kaap Sounion zijn allen zeer bekend. Maar de Acropolis in de hoofdstad Athene is misschien wel het meest bezocht. Onderaan de Acropolis, met het Parthenon, bevinden zich het oude marktplein, de Agora genoemd, en de toeristische wijken Plaka en Monesteraki.

Maar ook op veel Griekse eilanden zijn tal van overblijfselen uit de oudheid te vinden. Op Delos bijvoorbeeld, wat in het oude Griekenland een belangrijke handelsplaats was en waar de Griekse God Apollo zou zijn geboren. Naxos heeft haar (niet afgebouwde) tempel van Appollon, waarvan de poort naar Delos gericht staat. En Chios heeft, naast overblijfselen van de Fanaios tempel, Byzantijnse kloosters en delen van de oude vestigingsmuur die je kan bezichtigen.

Vanuit de haven van Athene, Pireus, vetrekken meerdere malen per dag veerboren naar de Griekse eilanden, en vice versa.

Kortom: de Griekse eilanden zijn een heerlijke bestemming voor jong en oud!

Autoverhuur Griekse eilanden

Via autohuren.info reserveer je bij Sunnycars zodat je in alle rust je boeking kan maken. De reservering doe je in het Nederlands, vooraf en online, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Een prettige gedachte als je de Griekse taal niet (goed) spreekt. Mocht je op een later moment wijzigingen in de reservering aan willen brengen dan is dat eenvoudig via de website te regelen.

Via de 24/7 service kan je altijd contact opnemen, mocht dat nodig zijn, in het Nederlands.

Auto huren in Griekenland

Je kan de auto natuurlijk ook op de Griekse eilanden huren, in een stadje of direct bij aankomst op het vliegveld in Griekenland. Dan mis je natuurlijk wel het gemak dat je in alle rust hebt kunnen reserveren en dat de huurauto op het vliegveld voor je klaar staat. Ook moet je dan apart de transfer naar je hotel regelen. Reserveer je vooraf, dan is het maar geregeld.

Huurauto Griekse eilanden

Via het eenvoudige invulformulier op deze pagina zie je snel de verschillende mogelijkheden van een huurauto op de Griekse eilanden. Klein en compact, cross-over, of juist een station wagen voor het hele gezin? Met het servicepakket breng je via autohuren.info je huurauto helemaal op maat zodat hij aan al jouw wensen voldoet; bijvoorbeeld met een tweede bestuurder. En de 14 dagen optie geeft je vrijheid.

Wikipedia Griekse eilanden.