Auto huren Santorini: reserveer je je huurauto vooraf online via autohuren.info bij Sunnycars dan weet je precies waar je aan toe bent. De reservering maak je thuis en dat is een prettige gedachte, omdat je in alle rust hebt kunnen boeken. Met vroegboeken heb je vaak scherpere tarieven, en mocht je op een later moment je reservering willen wijzigen dan gaat dat eenvoudig. Bijvoorbeeld als die tweede bestuurder toch niet nodig is, of als je een andere verzekering wilt.

Via de 24/7 service kan je altijd contact opnemen, mocht dat nodig zijn, in het Nederlands.

Hieronder vind je meer informatie over het eiland Santorini en de autohuurmogelijkheden:

Vakantie Santorini | prachtig en bijzonder

Een vakantie op het Griekse eiland Santorini zal u ongetwijfeld lang bij blijven; wat een prachtig en bijzonder eiland is dit! Santorini maakt deel uit van de Cycladen, een eilandengroep in de Egeische zee waar onder andere Naxos, Mykonos en Amorgos deel van uitmaken. Naast bekende hoogtepunten als de sunset in Oia, een bezoek aan Fira of Black Beach en de opgravingen in Akrotiri kunt u hier genieten van rustige strandjes of een superrelaxte catamarantocht. Het is tevens een bestemming die u ook niet mag overslaan tijdens het eilandhoppen.

Auto huren Santorini Krater

Top bezienswaardigheden Santorini

Bekijk hier enkele hoogtepunten op Santorini, zoals de sunset in Oia, een zeiltocht op een catamaran in en rond de krater en een bezoek aan de bijzondere Black Beach met haar zwarte zand. Met een Santorini huurauto rijd je lekker dit niet al te grote eiland rond en geniet je van de vele bezienswaardigheden. Bespaar je de veel te volle bussen en te dure taxi. Wist je dat het aantal taxi’s in Santorni aan een maximum is gebonden en dat er echt veel te weinig zijn? Met een huurauto zie je meer!

Oia

Een absoluut hoogtepunt is de sunset in Oia. De zonsondergang vanaf het meest noordelijke puntje van Santorini is onbeschrijfelijk mooi. Vanuit de hele wereld komen reizigers naar Oia om de ondergaande zon te aanschouwen en vast te leggen op camera of film. De overdag wit-blauwe huisjes die tegen de steile kraterwand zijn gebouwd kleuren goud-geel in het licht van de ondergaande zon. Een aanrader!

Je Santorini huurauto parkeer je beneden in het dorpje op één van de parkeerplaatsen en vanaf daar wandel je naar de kraterwand de zonsondergang tegemoet.

Catamaran Santorini

Catamaranzeilen in Santorini: een prachtige activiteit voor een relaxed half dagje uit. De catamaran zeilt via de warmwaterbronnen – waar het sterk naar zwavel ruikt – naar Red Beach en White Beach. Telkens als ergens wordt aangelegd kan er gezwommen worden; je springt met flippers en duikbril zo van de cat het water in terwijl de crew een oogje in het zeil houdt. Na afloop van het zwemmen is er bbq aan boord en koerst de catamaran naar Fira en Oia voor een zonsondergang vanaf het water. Loungemuziek klinkt uit de speakers, de glazen worden weer gevuld en iedereen maakt foto’s en geniet. Een heerlijke belevenis!

Reserveer één of twee dagen van te voren en kies daarbij voor de “private” catamarantochten, op een 60 of 80 persoons cat. Die zijn iets duurder dan de gewone catamarantochten, maar veel minder druk.

Auto huren Santorini zwembad

Akrotiri

Akrotiri is the place to be voor liefhebbers van de Griekse oudheid en cultuur. Hier vind je in goede staat verkerende opgravingen uit de periode rond 1.700 bc. De archeologische vindplaats is overdekt waardoor het ook tijdens de hete zomermaanden goed bezocht kan worden.

Black Beach

Black en/of Red Beach moet je gezien hebben. Red Beach is vanuit een lastig pad te voet te bereiken, Black Beach daarentegen is eenvoudig per huurauto bereikbaar. Er zijn verschillende black beaches op Santorini en die van Kamari en Perissa zijn daarvan het bekendst. Locals kiezen voor Perissa. Het zwarte zand wordt in de zomermaanden loeiheet waardoor je het liefst van handdoek naar handdoek zou willen springen om de verkoelende zee te bereiken. Aan de boulevard bevinden zich restaurants en toeristenshops en op het strand zijn zonnebedjes te huur. Je huurauto Santorini parkeer je aan het strand.

Ben je op zoek naar iets specialers? Bezoek dan met auto huren Santorini het rustige en afgelegen Kolumbo Beach op zo’n 10 kilometer van Fira. Zwart zand, wel wat rotsachtig, maar schaduwrijk. Ook voor naturisten.

Hiking trail Fira Oia

Via dit wandelpad loop je in twee tot vier uur van Fira naar Oia. Over de kraterrand, of, zoals de Grieken zeggen: Caldera! Voor je zie je in de verte Oia liggen, links van je gaat het steil naar beneden en heb je prachtig uitzicht over de zee en zie je ferries af- en aanvaren. Rechts van je zie je de lager gelegen kuststrook, waar ook Kolumbo Beach ligt.

Auto huren Santorini Fira-Oia

Hotels Santorini

Om al het moois wat Santorini te bieden heeft te beleven zul je één of meer overnachtingen nodig hebben. Er zijn op dit eiland veel appartementen en hotels in uiteenlopende prijsklassen te vinden. Kies bijvoorbeeld voor een overnachting bij het strand in Perissa of Kamari, of juist bij de kraterrand in Fira of Oia.

Vliegtickets Santorini

In het voor- en najaar en tijdens het zomerseizoen wordt dagelijks rechtstreeks vanuit verschillende luchthavens in Nederland naar Santorini gevlogen. Tevens zijn er vanaf de bekende grensvliegvelden in Belgie en Duitsland veel rechtstreekse vluchten.

De vluchtduur naar Santorini is ongeveer 3:30 uur.

Auto huren Santorini airport

Je huurauto staat bij aankomst op het vliegveld van Santorini voor je klaar. Het voordeel van vooraf reserveren is meteen duidelijk: naast de veelal scherpere prijs bij vroegboeken hoef je minder lang te wachten: jouw huurauto staat immers op je te wachten. Ook scheelt je dit (het uitzoeken van) een eerste transfer naar je hotel; lekker efficiënt, het is natuurlijk vakantie!

Autoverhuur Santorini

Indien je je huurauto Santorini vooraf online via autohuren.info reserveert bij Sunnycars dan weet je waar je aan toe bent. En dat is wel zo fijn in een land waar je wellicht de taal niet machtig bent. Verzekeringen regel je vooraf, in het Nederlands. Daarnaast is het eenvoudig om op een later moment wijzigingen in de reservering aan re brengen. Ook kan je 24 uur per dag contact opnemen en alles in het Nederlands te regelen.

Auto huren op Santorini

Natuurlijk kan je de auto huren op het eiland Santorini, bij aankomst op het vliegveld van Santorini of later elders op het eiland. Dan mis je echter wel het voordeel dat de auto voor je klaar staat en dat je rustig, in het Nederlands, hebt kunnen reserveren. En als je pas later je huurauto regelt, dan zal je ook nog apart je transfer van het vliegveld moeten verzorgen. En dat is gedoe.

Huurauto Santorini

Reserveer de huurauto Santorini van jouw keuze. Via autohuren.info heb je een ruime keus uit verschillend huurauto’s. Een tweezitter, gezinsauto, sedan of sportief: huur de auto die bij jou past. Vul je gegevens in en bekijk de mogelijkheden.

Meer weten over het prachtige Santorini? Klik hier voor Wikipedia Santorini.

Summary
Auto huren Santorini
Title
Auto huren Santorini
Description

Een betrouwbare auto huren op Santorini met o.a. onbeperkt aantal kilometers, gratis eerste extra bestuurder, en terugbetaling eigen risico? Dat doe je bij autohuren.info.