Auto huren Spanje

Vlieg je naar Spanje? Dan is deze auto huren Spanje pagina waar je naar zoekt. Bekijk hieronder een selectie van onze autoverhuur locaties in Spanje. Staat je autohuurlocatie Spanje er niet bij? Voer hem dan in het formulier onder Ophalen en grote kans dat jouw locatie er toch bijstaat.

auto-huren-spanje

Bezienswaardigheden Spanje

Als we het hebben over bezienswaardigheden Spanje dan kunnen we uren doorgaan. Dat doen we hier niet en we houden het bij een Top 5 bezienswaardigheden Spanje.

1. Alhambra
Alhambra is het meestbezochte monument van Spanje. Het domineert de stad tegen het decor van de Sierra Nevada. Een bezoek aan het paleizencomplex Alhambra is een must tijdens je bezoek door Spanje, wanneer je in de buurt bent van Granada.

2. Sevilla
Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië. Het is ook de hoofdstad van de provincie Sevilla. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. Sevilla heeft ongeveer 700.000 inwoners.

3. Sagrada Familia
De Sagrada Família (Catalaans) is een basiliek in Barcelona naar een ontwerp van Antoni Gaudí. De naam betekent Heilige Familie. Sinds het leggen van de eerste steen in 1882 wordt nog steeds aan de kerk gebouwd. De huidige opleveringsdatum is in 2026…

4. Dali Museum
Het Dalí museum ligt in Púbol en Portlligat. Op de plek van het Dalí museum stond eerst het Figueres theater. Deze werd verwoest door een brand tijdens de Spaanse Burgeroorlog in 1939. In 1961 stelde Ramon Guardiola, destijds burgemeester, voor aan Dalí om zijn eigen museum te maken met zijn werken erin. In 1974 werd het museum geopend.

5. El Escorial
Het Escorial (1563-1584) is het grootse abdijcomplex van Filips II van Spanje. Het is een kasteel, een abdij en een koninklijk mausoleum in één. Het geheel ligt bij de stad San Lorenzo de El Escorial, ongeveer 50 km ten noordwesten van Madrid. Sinds 1984 staat El Escorial op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bekijk ook Wikipedia over Spanje.

Autoverhuur locaties Spanje

Barcelona