Auto huren Turkije

Auto huren Turkije

Auto huren Turkije? Dat kan bij autohuren.info. Vul het bovenstaande formulier in en kies je favoriete all-inclusive huurauto in Turkije uit! Bespaar flink op de kosten van het huren van een auto én geniet van de zekerheid van een 24/7 Nederlandstalige helpdesk. Dit is wel zo geruststellend om te weten.

auto huren turkije

Top 5 Bezienswaardigheden Turkije

Bezienswaardigheden Turkije? Wij hebben ze! Hierbij enkele bezienswaardigheden in Turkije die je een keer in je leven zou moeten zien.

1. Blauwe moskee
De Sultan Ahmet moskee (blauwe moskee) is een enorme moskee in Istanbul. De moskee is gebouwd in de zeventiende eeuw. De moskee heeft maar liefst 6 minaretten en is aan de binnenkant betegeld met meer dan 20.000 tegeltjes uit Iznik.
   
2. Hagia Sofia
Het gigantische Hagia Sofia bestaat al sinds de 6e eeuw. Het is bijna duizend jaar een orthodoxe basiliek geweest. Daarna werd het door de Turken omgevormd tot moskee. Tegenwoordig is het een museum en natuurlijk een van de absolute hoogtepunten van Istanbul.

3. Het eeuwige vuur van Chimaera
Het eeuwige vuur van Chimaera brandt in het dorp Cirali. Cirali is een kustplaats in de gemeente Kemer. Vanaf het dorpje is het ongeveer een kilometer heuvelopwaarts voor je bij dit bizarre natuurfenomeen aankomt. Uit de rotsige berghelling komt op meerdere plekken vuur. Het vuur brandt al duizenden jaren.

4. Nemrut Dagi
Nemrut Dagi is een twee kilometer hoge berg in het zuidoosten van Turkije. Op de top van de berg ligt de beroemde koninklijke tombe met bijzondere beelden eromheen.
   
5. Efeze
Efeze was in de oudheid een rijke Romeinse havenstad. De stad is prachtig bewaard gebleven en als je er rondloopt waan je je in het oude Romeinse rijk. De schitterende bibliotheek van Celsus is de grootste trekpleister van Efeze.

Bekijk ook Wikipedia over Turkije.

Autoverhuur locaties Turkije

Istanbul