Auto huren Zwitserland

Auto huren Zwitserland

Auto huren Zwitserland? Dat kan bij autohuren.info. Vul het bovenstaande formulier in en kies je favoriete huurauto in Zwitserland uit!

auto huren zwitserland

Top 5 Bezienswaardigheden Zwitserland

Bezienswaardigheden Zwitserland? Hoeveel wil je er? Hierbij enkele bezienswaardigheden in Zwitserland die je niet mag missen.

1. Meer van Genève
Het Meer van Genève ligt in het zuidoosten van Zwitserland en is maar liefst 580 km2 groot. Het enorme meer ligt op de grens van Frankrijk en Zwitserland tussen de berggebieden de Jura en de Alpen. In de omgeving van het Meer van Genève zijn mooie vakantiebestemmingen te ontdekken zoals Montreux, Lausanne en natuurlijk Genève!
   
2. Oude stad Bern
Bern heeft in Zwitserland de functie van Bondsstad. Bern ligt aan de rivier de Aare en de binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stadsdelen van Bern worden door de Kornhausbrug, Nydeggbrug en Kirchenfeldbrug met de binnenstad verbonden. De Bundesplatz is een bekend plein in Bern, waar ook het parlementsgebouw aan ligt.

3. Kapelbrug
In de stad Luzern kun je het oude en nieuwe centrum bezoeken. De zogenaamde Altstadt en Neustadt zijn afgescheiden van elkaar door de rivier de Reuss. De meest indrukwekkende brug die beide delen verbindt is de houten en overdekte ‘Kapellbrücke’. De Kapelbrug werd rond de veertiende eeuw gebouwd als onderdeel van de verdedigingswerken

4. Kasteel van Chillon
Het kasteel van Chillon ligt aan het Meer van Genève. Het werd gebouwd in de 12e eeuw bovenop hoge rotsen. Als thuishaven van de invloedrijke Savoy familie, maar ook als gevangenis had het kasteel van Chillon een beruchte reputatie. De beroemdste gevangene was de historicus en dichter François Bonivard.
   
5. Kunstmuseum Bazel
In de stad Bazel is veel kunst en cultuur te vinden. Er zijn ongeveer veertig musea te vinden. Enkele hiervan zijn Doll’s House museum op Barfüsserplatz, het Zwitserse Architectuur Museum, Historisch Museum, Vitra Design Museum en het Kunstmuseum Basel. Dit kunstmuseum van Basel behoort tot de meest indrukwekkende musea van de stad en misschien zelfs wel van de hele regio.

Bekijk ook Wikipedia over Zwitserland.

Autoverhuur locaties Zwitserland

Geneve