Diverse tips & weetjes voor auto huur op … Kreta!

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en met een Kreta huurauto bezoek je historische opgravingen, strandjes, dorpjes, het bergachtige achterland en de Samariakloof.

Auro huren Grieks EilandHet merendeel van de huurauto’s op Kreta rijdt op benzine, E95. Tankstations op Kreta zijn er voldoende langs de grote autoweg die van oost naar west loopt, en tevens in de vele dorpen en steden. In tegenstelling tot wat je in Nederland gewend bent tank je op Kreta niet zelf, maar wordt dat door een pompbediende gedaan. Tip: zorg dat je voordat hij begint kenbaar hebt gemaakt hoeveel liter of voor hoeveel euro je wilt tanken. Zo voorkom je dat de tank automatisch tot de rand gevuld wordt. Bij een auto huren Kreta geldt over het algemeen dat je voor 20 euro prima enkele dagen vooruit kan om diverse strandjes en dorpjes in de buurt te bezoeken. Zonde om dan meer uit te geven aan benzine, toch?

Tip: de verkeersborden staan er zowel in de voor ons herkenbare schrijfwijze als in het Grieks(!), waardoor het af en toe goed opletten is welke afslag je moet hebben. Een kaart of Google maps helpt natuurlijk!

Meer tips en informatie over auto huren Kreta vind je hier

Auto huren Kreta: beleef een heerlijke zomerse vakantie, geniet van zee en strand, en ontdek samen verassende dorpjes en pleintjes op het grootse eiland van Griekenland.

Auto huren Kreta? Het werkt eenvoudig. Je checkt online de beschikbaarheid van huurauto’s op Kreta via de zoekmachine en reserveert de huurauto naar keuze. Vul je huurwensen in in de zoekmachine en zie direct de huurmogelijkheden:
Tijdens de zomermaanden wordt aangeraden om ruim van te voren een huurauto Kreta te reserveren in verband met de alsmaar toenemende populariteit van dit Griekse eiland.

Auto huren Kreta
Meer informatie over Kreta vind je op Google Kreta en Wikipedia Kreta.